“A JÖVŐ NYELVTANÁRA – A NYELVTANÁROK JÖVŐJE “

NYESZE KONFERENCIA

MÓDSZERTANI KONFERENCIA NYELVTANÁROKNAK

 

 

Időpont: 2019. április 27., szombat  9:00 – 17:30

Helyszín: ELTE Egyetemi Kongresszusi Központ (1117 Budapest Pázmány P. sétány 1/A)

                                  

Az egész napos program során a szakma jeles képviselőinek közreműködésével előadások és műhelymunkák nyújtanak gyakorlati, módszertani segítséget az idegen nyelvet tanító kollégáknak.

 

Főbb témák:

  • a technológiai forradalom hatása a nyelvtanításra 
  • a közösségi és

    hálózati tanulás elősegítése

  • személyes jelenlét és online tanulási tér

  • különböző generációk eltérő motivációk

  • kompetencia és készségfejlesztés a munkaerőpiac megváltozott igényeinek megfelelően 

Az újtól való idegenkedés természetes, de főleg az ismeretek hiányából fakad. A régi pedagógia eszköztárát nem lecserélni kell, hanem újakkal bővíteni. Új gondolkodásmódra van szükség, az új módszerek integrálása révén. A pedagógus egyre inkább a tanulást irányító személlyé válik, feladata a formális, a nem formális és az informális tanulás egységének, valamint az online és offline tanulás összhangjának megteremtése lesz. A tanulás egyre inkább közösségi tevékenységgé alakul és egyre fontosabb szerepet kap az oktatásban, ahogy az élet számos más területén is az érzelmi intelligencia, a hatékony kommunikáció, az együttműködés és a kreativitás.

 

 

A konferencia során azt a kérdéskört járják körül, hogy milyen nyelvtanárokra lesz szükség a jövőben, hogyan lehet sikeresen, hatékonyan idegen nyelveket oktatni az új igényeknek, elvárásoknak megfelelően, és hogyan tudnak lépést tartani a nyelvtanárok a technológiai forradalommal. 

 

A nyitó plenáris előadást követően 35 angol, német és magyar nyelvű előadásra, workshopra kerül sor párhuzamosan hét előadóteremben. A rendezvény során a résztvevőknek alkalmuk nyílik megismerni a kiállítóként megjelenő nyelvkönyv kiadók, nyelvvizsga központok és más nyelvi szolgáltatók ajánlatait, újdonságait.

 

 

Bővebb információ és early bird jegyvásárlás február 10-ig ide kattintva lehetséges.

 

 

A konferencián kiadónk is részt vesz kiállítással és előadásokkal egyaránt! Keressen bennünket a programban és a helyszínen!