A 2019-es érettségik legfőbb tudnivalói

A 2019-es május–júniusi írásbeli érettségi vizsgák 2019. május 3-án kezdődnek nemzetiségi nyelv és irodalommal, a magyar nyelv és irodalom érettségi 2019. május 6-án, reggel 8-kor kezdődik majd. A májusi érettségi írásbeli vizsgái 2019. május 24-én zárulnak.

 

Designed by Jannoon028 / Freepik

 

Az alábbi táblázatban pontosan láthatók a vizsgaidőpontok, amikből az is kiderül, hogy az első héten magyarból, matematikából, történelemből, angolból és németből érettségiznek a diákok.

 

Ezek közül az első három kötelező, míg az idegen nyelvekből előrehozott érettségit is tehetnek a középiskolások. Vagyis, ha valakinek a választott tárgya a német, első tanult idegen nyelve pedig az angol (vagy fordítva), az is előfordulhat, hogy öt napon keresztül folyamatosan vizsgázik.

 

 

További újdonság az érettségizők számára, hogy a történelem érettségin csak az “új” atlaszokat lehet használni. A 2018-as őszi és a 2019-es tavaszi érettségin kizárólag az állami fejlesztésű, kronológiát nem tartalmazó történelematlaszt lehet majd használni.

 

“A történelem érettségi vizsgán használható segédeszközökről a 40/2002. OM rendelet rendelkezik. A vizsgaleírás szerint a történelem érettségi vizsgákon kizárólag az állami tankönyvfejlesztésért és kiadásért felelős szerv által kiadott, kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai történelmi atlasz használható” – olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

 

Készülj velünk az érettségire!

 

Forrás: www.eduline.hu