Nyelvtanulás dalszöveggel

Gyerekkorunkban bizonyára sokan halandzsáztunk a rádióban szóló slágereket hallgatva. Milyen jól jött volna akkor egy olyan weboldal, mint a https://lyricstraining.com.

 

Ahogy a neve is elárulja, dalszöveggel tudunk nyelveket tanulni. Rengeteg idegen nyelv közül választhatunk: van angol, német, francia, de japán, török, sőt még finn is! Ha eldöntöttük, mely nyelven szeretnénk gyakorolni, akkor kiválaszthatjuk a nehézségi fokot is: a kezdőtől a „szakértő” szintig négy opció közül választhatunk.

 

Regisztráció nélkül is használhatjuk az oldalt, ami azonnal el is kezdi okításunkat.

 

Jó, ha nagyon résen vagyunk, mert még jól beszélőknek is kihívást jelenthet a nem teljesen tiszta háttér, és a gyors ének, így elsőre érdemes egy szinttel könnyebb állapotról kezdeni a gyakorlást, és úgy haladni a nehezebb feladatok felé.

 

Minden sor kitöltésére meghatározott idő áll rendelkezésre. A program érzékeli a begépelt betűket, így legalább tippelni lehetőségünk van akkor is, ha fogalmunk sincs, mi az elhangzott szó.

 

Itt például azt értettem, hogy „Mijájá”, de ezt nem tudtam beírni.

 

lyricstraining_spanyol

 

Szó, ami szó, érdemes a kiválasztott dal lejátszása előtt elolvasni a dalszöveget, és meghallgatni az eredetit youtube-on, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Kivéve persze, ha a kedvenc nyári slágerünket akarjuk meghallgatni.

 

despacito

 

Jó zenehallgatást és kellemes tanulást kívánunk!